COVID-19: Lancering van onze modulaire insluitingsoplossing die de lucht in recordtijd zuivert

3 september 2020

News

Deel dit :

Hoewel de decontainment nog maar net is ingevoerd, zijn er in Frankrijk al enkele tientallen nieuwe clusters vastgesteld. Alle gezondheidswerkers vrezen een tweede epidemiegolf, ook al is China begonnen een deel van zijn bevolking op te sluiten.

De uitdaging bestaat er dus in de patiënten snel te behandelen en de verspreiding van het virus te beperken. Er bestaat momenteel echter geen betrouwbaar en veilig systeem om snel een geïsoleerde zone te creëren wanneer een persoon met symptomen van Covid-19 wordt geïdentificeerd.

Deze situatie is bijzonder riskant voor het personeel in de gezondheidszorg en voor allen die zich in de nabijheid van patiënten bevinden (collega's op het werk, gebruikers van een overheidsdienst, patiënten in een ziekenhuis, bewoners van een EHPAD, enz.)

Vandaar het belang van Ambioclean, een innovatie die is gelanceerd door Delta NEU, een Frans bedrijf dat gespecialiseerd is in oplossingen en apparatuur ter verbetering van de luchtkwaliteit.

Ambioclean is een luchtzuiverings- en luchtzuiveringsapparaat dat, samen met zijn insluitsluis, een complete oplossing vormt die de verspreiding van virussen en bacteriën zal beperken.

Deze oplossing is eenvoudig en snel te installeren, toegankelijk voor iedereen en stelt u in staat om

- De risico's van besmetting en verspreiding van het virus aanzienlijk verminderen;
- Bescherm het verplegend personeel;
- en tijd vrij te maken om aan zorg te besteden

Luchtzuiverheid ten dienste van de gezondheid


De luchtzuiveringsindustrie kon niet ongevoelig blijven voor de situatie van de alledaagse helden die in de frontlinie staan in de strijd tegen de Covid-19 pandemie!

Delta NEU heeft snel haar teams gemobiliseerd om een innovatieve oplossing te zoeken op basis van haar know-how en luchtbehandelingstechnieken.

Het Dream Team Onderzoek en Ontwikkeling van Delta NEU, dat gewend is samen te werken met industriëlen, kwam daarom op het idee bestaande apparatuur aan te passen om een complete en doeltreffende oplossing te bieden: Ambioclean, een innovatief apparaat dat de lucht in gesloten ruimten (luchtsluizen, kamers, kantoren, tenten) reinigt voor sanitaire toepassingen.

Technisch gezien is het een mobiel toestel dat de lucht filtert en deeltjes (waaronder virussen en bacteriën) verwijdert en dat, door een vacuüm te creëren, voorkomt dat deeltjes die nog niet zijn verwijderd, naar buiten worden verspreid.

Deze oplossing is mogelijk gemaakt dankzij de synergie van verschillende expertisegebieden, aangezien Ambioclean is ontworpen in samenwerking met KBH Innovation (experts op het gebied van insluiting) en M6-Engineering (experts op het gebied van opleiding en arbeidsveiligheid). Elk van hen heeft dus een sterke expertise ingebracht om een volledige en efficiënte oplossing uit te werken.

 

Ambioclean: bevat en zuivert de lucht in een paar minuten


De oplossing maakt het mogelijk om in minder dan 5 minuten een geïsoleerde en veilige insluitingsstructuur op te zetten, in overeenstemming met de gezondheidsvoorschriften.

Het doel is de arbeidsomstandigheden van het personeel te verbeteren, evenals de patiëntenzorg, de mobiliteit en het onthaal.

Concreet bestaat de oplossing uit een flash-airlock, die in 1 minuut wordt ingezet, met een eigen luchtzuiveringssysteem: de Ambioclean. Deze filtert vervolgens de muffe lucht en behandelt virussen en bacteriën dankzij een absolute filter (HEPA-filter die 99,95% van de deeltjes tot 0,1 micron verwijdert). Het duurt slechts 3 minuten om de lucht in de kamer volledig te vernieuwen!

Deze oplossingen zullen de verspreiding van virussen en bacteriën beperken en tegelijkertijd de vakmensen die op dit terrein werkzaam zijn beschermen.

Op maat gemaakt om aan alle behoeften te voldoen

De oplossing is bestemd voor alle instellingen en organisaties die patiënten verzorgen (ziekenhuizen, klinieken, ambulancediensten, brandweer, verpleeghuizen, gezondheidsdiensten van het leger, civiele beveiliging), maar ook voor gemeenschappen, verenigingen (NGO's, Rode Kruis) en bedrijven die bescherming binnen hun structuur willen garanderen.

Dit gamma van op maat gemaakte oplossingen kan voor een groot aantal toepassingen worden gebruikt:

# Mobiele screening SAS,
# Veldhospitaal luchtzuivering,
# Beveilig het gebied,
# Patiënten transport insluiting,
# Gesanitariseerde ontvangstkamer insluiting,
# Mobiele laboratorium insluiting,
# Ontsmettingstunnel/SAS
 

De (grote) pluspunten van deze "gemakkelijk mee te leven" oplossing

Mobiliteit

Een modulaire oplossing, ontworpen om tijdelijk te zijn. Hij kan worden gemonteerd en gedemonteerd, gemakkelijk worden opgeslagen en op vele plaatsen worden hergebruikt.

Vereenvoudigde reiniging

De gebruikte materialen maken snel onderhoud en decontaminatie mogelijk.

Gebruik in alle contexten

Ambioclean kan binnen, buiten en in mobiele situaties worden gebruikt.

Praktisch

Deze oplossing is ontworpen voor gebruik "in het veld", dus ze is 100% functioneel en vereist minder dan 5 minuten om in te zetten.

Aanpassing

Talrijke accessoires zijn beschikbaar om aan elke behoefte te voldoen en een perfecte patiëntenzorg te garanderen: desinfectietunnel, zelfcontrolerende spiegel, afstandsmat, luchtdesinfectieapparaat, decontaminatiedouche, transportbel, enz.

 

Gemaakt in Frankrijk

Delta NEU is een bedrijf dat gevestigd is in de regio Hauts-de-France. Alle onderdelen van de oplossing worden in Frankrijk vervaardigd