Ventilatie op de werkplek

Bronafzuiging om verontreinigende stoffen uit de lucht te verwijderen

In diverse industriële sectoren kunnen bij veel processen stof en dampen vrijkomen.
Als deze niet goed gecontroleerd worden
kunnen werknemers ze inademen, wat schadelijk zou zijn voor hun gezondheid.
Ontdek onze oplossing voor plaatselijke afzuiging. 

Plaatselijk afzuigsysteem

De risico's voorkomen
 


Blootstelling aan rook of stof op de werkplek kan ziekten veroorzaken zoals astma of andere aandoeningen van de luchtwegen die tot de dood kunnen leiden.

Om deze risico's te voorkomen is het van essentieel belang om bronafzuiging te voorzien.

Om doeltreffend te zijn, moet een geschikt systeem worden geïnstalleerd, moet het correct worden gebruikt en moet het regelmatig worden onderhouden.

Hoe plaatselijke afzuiging werkt


Plaatselijke afzuiging is een ventilatiesysteem dat stof, dampen, nevel, gassen en andere verontreinigende stoffen in de lucht van een werkplek verwijdert. Dit systeem wordt bij of in de buurt van de bron geïnstalleerd om verontreinigende stoffen op te vangen voordat ze door de gebruikers kunnen worden ingeademd.


In het algemeen bestaat een oplossing voor plaatselijke afzuiging uit 5 componenten:

- Kap: om verontreinigende stoffen in de lucht op te vangen. Het is ontworpen volgens de 9 principes van ventilatie (link)
- Buis: om de verontreiniging te transporteren
- Filter: om de lucht te zuiveren
- Ventilator: om de verontreinigde lucht aan te zuigen en te vervoeren
- Afblaaskanaal: om muffe lucht buiten het gebouw af te voeren

Bronafzuiging: onze oplossingen

Delta NEU levert al tientallen jaren oplossingen voor plaatselijke afzuiging aan de industrie. Onze experts zullen u helpen uw behoeften te definiëren, de installatie te implementeren en uw oplossing te onderhouden. Dit type oplossing vereist een goed ontwerp om doeltreffend te zijn.
De experts van Delta NEU bieden u de juiste oplossingen voor een optimale bescherming van de werknemers op hun werkplek.

Onze oplossingen zijn op maat gemaakt en ontworpen om werknemers te beschermen en hun werkomstandigheden te verbeteren zonder hen ooit te storen.

Plaatselijke afzuiging: regelmatige inspectie en onderhoud

Dit type installatie vereist bijzondere aandacht omdat de verontreinigende stoffen in de lucht de gezondheid van uw operators en uw bedrijf kunnen aantasten. Daarom biedt Delta NEU oplossingen voor het onderhoud en de vervanging van verbruiksgoederen om de veiligheid van uw werkomgeving te vrijwaren en het risico te voorkomen dat u uw productie moet onderbreken.

Ontdek onze diensten

Documenten en Produkten

Hieronder kunt u gratis verschillende documenten downloaden om meer te weten te komen over onze oplossingen voor plaatselijke afzuiging
Als u een vraag hebt of meer informatie wenst, kunt u contact met ons opnemen.


Brochure

Delta NEU-presentatie

Download hieronder de kennispresentatiebrochure van Delta NEU

Downloaden

 

Datasheet

Onze ventilatieoplossingen

Ontdek de verschillende op maat gemaakte systemen van Delta NEU voor industriële ventilatie, luchtverversing en airconditioning van werkplekken


Download

Casestudies

Opvangen van stof van polijsten

 
In een polijstwerkplaats worden de werknemers blootgesteld aan veel stof dat op hun werkplek vrijkomt. Parmentier Polissage, gevestigd in Aumale, Seine-Maritime (Frankrijk), wilde een efficiënt systeem opzetten om al het stof op te vangen dat vrijkomt bij zijn activiteit: het polijsten van allerlei soorten metalen onderdelen. Het kan gaan om koper-, aluminium-, messing- en roestvrij staalstof, maar ook om stof van polijstborstels (textielvezels) of polijstpasta.


Download de casestudy

Benieuwd wat NEU-JKF Delta NEU voor u kan betekenen?

NEU-JKF Delta NEU

Adres

Parc d'Activités de la Houssoye, Rue André Ampère
59930 La Chapelle d'Armentières