Nucleair

Contact

Onze oplossingen voor de nucleaire industrie

Delta NEU is aanwezig in alle levensfasen van een nucleaire site (exploitatie, ontmanteling, bouw), met een specifiek aanbod om op de meest geschikte en veilige manier aan de behoeften van deze industrie te voldoen. Aangezien de eisen en problemen van de nucleaire industrie specifiek zijn, heeft Delta NEU besloten een gespecialiseerd team van ingenieurs met kwalificaties op het gebied van stralingsbescherming in te zetten. Delta NEU heeft, in het kader van haar kwaliteitsaanpak, een Radioprotection certificatie (Qualianor), en is in staat om wereldwijd op te treden.

Behandeling en filtering van de lucht

Het optimaal opvangen van de verontreinigende stof aan de bron, het behandelen en filteren van de lucht geladen met radioactief stof en/of radioactieve dampen, het bestrijden van de verspreiding van α- en β-radio-elementen maar ook het beschermen en verbeteren van de arbeidsomstandigheden van de operatoren: dat is de missie van Delta NEU voor de nucleaire industrie.

Een kerncentrale wordt geconfronteerd met talrijke problemen in verband met de verbetering van de interventievoorwaarden of de afvoer van verontreinigende stoffen. Om aan deze behoeften te voldoen, biedt Delta NEU het gebruik van standaard ventilatieapparatuur, specifieke producten en op maat gemaakte oplossingen voor het in onderdruk brengen van een geconfineerde ruimte. Voor alle ontmantelings- of afbraakwerkzaamheden, of tijdens de exploitatie- of bouwfase, kunnen de Delta NEU oplossingen aan alle situaties worden aangepast om het opvangen van de verontreinigende stof aan de bron te optimaliseren, en om de met radioactief stof en/of rook beladen lucht te behandelen en te filteren.

De Delta NEU-apparatuur is bijzonder geschikt voor ventilatie, voorfiltratie, stofverwijdering bij snijwerkzaamheden, gebruik van drilboren, koud of warm snijden van elektromechanische componenten, enz... maar ook voor het opvangen van radio actieve deeltjes bij werkzaamheden aan eenheden tijdens stilstand, of zelfs voor het drukloos maken van het primaire circuit tijdens de Lower Generator fase. Ze zijn ook ontworpen om te zuiveren door nieuwe lucht toe te voeren, vervuilde lucht te elimineren en warme lucht in te blazen, restwater in de componenten te elimineren, de stoomgenerator en de warmtewisselaarbundels te drogen, de verschillende afdekkingen te ventileren, de lokalen vorstvrij te houden en de stangen sets te ventileren....

Onze oplossingen

Als fabrikant en installateur draagt Delta NEU bij tot de verbetering van de productiviteit en de arbeidsomstandigheden door overlast te bestrijden en door apparatuur voor te stellen waarmee de interventiemethoden in de nucleaire industrie efficiënter kunnen worden gemaakt. Mobiele apparaten kunnen worden gebruikt voor het in onderdruk brengen van moeilijk toegankelijke besloten ruimten. Zij zorgen voor meer veiligheid (versterking van de verdedigingslinies), gemoedsrust tijdens de interventie en vereenvoudiging van de activiteiten op het terrein.

Onze diensten

Delta NEU is een team dat zich inzet voor de nucleaire industrie met op maat gemaakte opleidings- en interventieprogramma's voor het uitvoeren van preventief en correctief onderhoud vóór elke stillegging van een eenheid, voor het stellen van een diagnose van de apparatuur en het verzekeren van hun eventuele revisie, voor het herkwalificeren, voor het garanderen van hun werking en voor het verzekeren van de follow-up, voor het uitvoeren van Uranine-tests ter plaatse, of voor het opleiden in het gebruik van apparatuur of in de insluiting van nucleair SAS om een doeltreffende insluiting te verkrijgen.

Documenten en Produkten


Brochure

Delta NEU-presentatie

Download hieronder de kennispresentatiebrochure van Delta NEU

Downloaden

 


Factsheet

Oplossingen voor de nucleaire industrie

Ontdek de verschillende Delta NEU-oplossingen voor de nucleaire industrie

Download

 

Benieuwd wat NEU-JKF Delta NEU voor u kan betekenen?

NEU-JKF Delta NEU

Adres

Parc d'Activités de la Houssoye, Rue André Ampère
59930 La Chapelle d'Armentières