Mineralenindustrie

Contact

Onze oplossingen voor de mineralenindustrie

De processen die inherent zijn aan de minerale industrieën genereren overvloedig stof. Om de exploitanten en het milieu te beschermen, zorgt Delta NEU ervoor dat de geldende normen worden nageleefd, dankzij het gecombineerde gebruik van stofverwijdering, centrale vacuüm reiniging en filtratietechnieken.

Delta NEU draagt zo bij tot de versterking van de veiligheid en de verbetering van de arbeidsomstandigheden.

Bescherming van mens en milieu: Delta NEU-oplossingen

Modern fabrieksbeheer houdt rekening met de bescherming van de werknemers en het milieu. In alle fasen van het proces is stof aanwezig en overvloedig aanwezig. Delta NEU biedt, dankzij haar lange ervaring op het gebied van ontstoffing en haar knowhow in de delfstoffenindustrie, oplossingen voor stofafzuiging en -filtratie die voldoen aan de geldende normen.

De term "industrieel mineraal" verwijst in het algemeen naar gesteenten of mineralen met fysische of chemische eigenschappen die worden gebruikt in een verscheidenheid van industriële toepassingen, producten of processen. Industriële mineralen omvatten een verscheidenheid aan niet-metaalhoudende gesteenten, stoffen en mineralen. Industriële mineralen komen in wisselende concentraties voor in verschillende soorten gesteente. Productie, mijnbouw en verwerking vinden plaats in een omgeving die verzadigd is met fijn stof dat schadelijk is voor de werknemers.

Veel minerale industrieën worden dagelijks geconfronteerd met de vervuiling die door hun fabricageproces wordt veroorzaakt: stof, afval, warmte, stoom, condensatie, geuren. Deze overlast gaat ten koste van hun rentabiliteit en de kwaliteit van hun producten doordat de gezondheid van hun personeel wordt aangetast, het absenteïsme toeneemt, het milieu wordt geschaad, ongevallen (ontploffingen, enz.) worden veroorzaakt, het productieapparaat wordt aangetast en hun merkimago wordt aangetast.  Delta NEU ontwikkelt en implementeert oplossingen voor stofafzuiging, met de installatie van afzuigkappen om het afzuigdebiet (en dus de omvang van de installaties) te beperken, de aangepaste behandeling van de fijne stofdeeltjes die onderaan de stofafscheiders worden opgevangen, de installatie van slijtvaste kanalen, de installatie van gecentraliseerde reiniging.

Onze oplossingen

De voorschriften betreffende de hygiëne van de werkomgeving en de bescherming van het milieu leggen beperkingen op ten aanzien van zowel de weigeringspercentages als de bescherming van de marktdeelnemers. Werknemers beschermen, de productiviteit verhogen en tegelijkertijd de kosten verlagen, dat is de missie van Delta NEU.

Onze diensten

De globale oplossingen van Delta NEU beschermen de mens, zijn omgeving en zijn werkinstrument. Ze zijn lonend en duurzaam omdat ze vergezeld gaan van een carrousel van diensten à la carte: reserveonderdelen, interventie, pechverhelping, upgrading, onderhoudscontract...

Documenten en Produkten

Hieronder kunt u een aantal documenten downloaden om meer te weten te komen over onze oplossingen voor de mineralenindustrie. Als u een vraag hebt of meer informatie wenst, kunt u contact met ons opnemen.


Brochure

Delta NEU-presentatie

Download hieronder de kennispresentatiebrochure van Delta NEU

Downloaden

 


Folder

Breed scala aan stofafscheiders

Ontdek de verschillende Delta NEU-stofafscheiders, nat, patroon, harde media, zak, hoes ...

Downloaden

 

Benieuwd wat NEU-JKF Delta NEU voor u kan betekenen?

NEU-JKF Delta NEU

Adres

Parc d'Activités de la Houssoye, Rue André Ampère
59930 La Chapelle d'Armentières