Chemische producten

Contact

Onze oplossingen voor de chemische industrie

De chemische industrie is een zeer belangrijke tak van industrie in de economische wereld. In België is deze sector goed voor een omzet van 65 miljard euro, 93.000 directe banen en 220.000 indirecte banen. De chemische industrie omvat een groot aantal specialismen: minerale chemie, organische chemie, fijnchemie, specialiteitschemie, farmaceutische chemie of zeep, parfums en reinigingsproducten.
In deze bedrijfstak moeten veel giftige producten worden verwerkt die gevaarlijk zijn voor mens en milieu. Het is ook een sterk gereguleerde sector om de veilige productie en het veilige gebruik van chemische stoffen in de Europese industrie te waarborgen. De chemische sector is uniek omdat hij alle mogelijke beroepsrisico's combineert.

Beperking van de risico's

Of het nu tijdens de ontwerp-, test-, productie-, onderhouds- of servicefasen van installaties is, exploitanten in de chemische industrie worden blootgesteld aan talrijke risico's, zoals ook hun buren. Deze risico's zijn hoofdzakelijk chemische risico's (toxische effecten van producten).
Om deze risico's te voorkomen, is het aan te bevelen, noodzakelijk of zelfs verplicht om systemen te installeren voor het opvangen van polluenten aan de bron. Deze apparatuur moet zodanig worden aangepast dat de emissies gemakkelijker kunnen worden opgevangen zonder dat de operator bij zijn werk wordt gestoord.

Branden en explosies houden zeer sterk verband met chemische risico's. De chemische industrie is een bedrijfstak die uit zeer verschillende subsectoren bestaat. Deze activiteiten kunnen zo uiteenlopend zijn als de chemische productie, de farmaceutische productie of de productie van meststoffen. Om het risico van brand of explosie te voorkomen, is het noodzakelijk efficiënte luchtbehandelingssystemen op te zetten.
Met deze systemen kunnen ontvlambare productdampen aan de bron worden opgevangen, kan stof in de omgeving worden onderdrukt dankzij gecentraliseerde vacuümoplossingen en kunnen de opslagruimten voor afgewerkte producten correct worden geventileerd.

Aanpassing aan de regelgeving

Sommige van deze installaties, die bedoeld zijn om operatoren en productiemiddelen te beschermen, moeten noodzakelijkerwijs voldoen aan de voorschriften inzake explosieve omgevingen (ATEX-voorschriften).

Hiervoor is het van essentieel belang dat u wordt bijgestaan door erkende deskundigen die beschikken over alle know-how en apparatuur die nodig is om uw installaties in overeenstemming te brengen met de regelgeving.

Een reeks oplossingen

Delta NEU werkt met u samen vanaf het allereerste begin van het proces om een uniek systeem te ontwerpen dat punt voor punt aan uw verwachtingen zal voldoen. In elke fase van het proces en voor elke behoefte bieden wij stofverwijderingssystemen, ventilatie, luchtkoeling, luchtfiltratiesystemen, olienevelbehandeling en ventilatoren.
Al onze luchtoplossingen zijn gegarandeerd efficiënt. Bij elke installatie streven wij ernaar optimale oplossingen te bieden met behoud van de ergonomie van uw productieprocessen en werkstations.

Onze diensten

Om ervoor te zorgen dat uw systeem optimaal functioneert, is het noodzakelijk regelmatig onderhoudswerkzaamheden uit te voeren.
Onze klantendienst biedt u een waaier van diensten aan, waaronder originele reserveonderdelen voor uw systeem, upgrading van bestaande systemen en onderhoudscontracten.

Documenten en Produkten

Hieronder kunt u diverse documenten downloaden om meer te weten te komen over onze oplossingen voor de chemische industrie.
Als u een vraag hebt of meer informatie wenst, kunt u contact met ons opnemen.


Brochure

Delta NEU-presentatie

Download hieronder de kennispresentatiebrochure van Delta NEU

Downloaden

 


Folder

Breed scala aan stofafscheiders

Ontdek de verschillende Delta NEU-stofafscheiders, nat, patroon, harde media, zak, hoes ...

Downloaden

 

Benieuwd wat NEU-JKF Delta NEU voor u kan betekenen?

NEU-JKF Delta NEU

Adres

Parc d'Activités de la Houssoye, Rue André Ampère
59930 La Chapelle d'Armentières