Hoog vacuüm afzuiging op draagbaar gereedschap

Hoog vacuüm afzuiging

Om een veilige omgeving te handhaven en stofophoping te vermijden, is gecentraliseerde hoogvacuümafzuiging op draagbaar gereedschap een zeer doeltreffende oplossing.

Het doel van dit systeem is de bedieners te beschermen, het risico van brand of explosie te elimineren, door het stof van de verschillende bewerkingen op te zuigen.

Een efficiënt afzuigsysteem, aangepast aan uw processen

Hoe werkt het?Een hoogvacuümsysteem op draagbaar gereedschap (schuurmachines, slijpmachines, boormachines, enz.) vangt de verontreinigende stoffen bij de bron op wanneer ze worden uitgestoten.

De machines zijn uitgerust met geschikte afzuigkappen waarlangs het stof dat tijdens de verschillende bewerkingen vrijkomt, wordt opgezogen, zonder dat de bediener bij zijn werk wordt gestoord.

Het zuigvermogen wordt bepaald in functie van uw uitrusting en werkstations, en de gewenste gelijktijdigheid, met behulp van specifieke berekeningssoftware. De verschillende verkregen metingen en resultaten maken het mogelijk het vacuümvermogen te bepalen dat nodig is voor een optimale stofafzuiging.

Werkingsprincipe

Stofafzuiging op draagbare machines vereist een gecentraliseerd hoogvacuüm-afzuigsysteem, met andere kenmerken dan het systeem dat wordt gebruikt voor stofafzuiging op stationaire machines. Bij aansluiting van draagbaar gereedschap op een afzuigsysteem is het debiet in het algemeen lager en de drukval veel hoger, vandaar het gebruik van een vacuümpomp en ronde ontstoffingsfilter.

Het type aangesloten machines, hun plaats in de werkplaats en hun aantal in gelijktijdige werking zijn allemaal elementen waarmee rekening moet worden gehouden bij het ontwerpen van het netwerk. Het afzuigsysteem kan automatisch worden geregeld met een opstartcontrole van de machine.

Enerzijds zijn draagbare machines uitgerust met afzuigkappen die via flexibele slangen verbonden zijn met het centrale afzuigsysteem. Aan de andere kant is het systeem aangesloten op een ontstoffingsfilter. De afgezogen vervuilde lucht wordt gecompenseerd door verse lucht.

Optimaliseren van het afzuigeffect

Ontdek de 5 belangrijkste principes voor een geoptimaliseerde afzuiging, de know-how van Delta NEU

Het gaat erom alle bronnen van vervuiling te identificeren en een oplossing te vinden op basis van draagbare gereedschappen die het mogelijk maken :

1. dat de werkruimte proper blijft
2. dat de arbeidsomstandigheden en de productiviteit verbeteren
3. dat een gezonde werkomgeving gegarandeerd wordt
4. dat de risico's van explosieve atmosferen verminderen                    (ATEX)
5. dat stof eventueel gevaloriseerd wordt

Afzuigen op draagbare gereedschappen: toepassingsgebieden


De hoge zuigkracht op draagbaar gereedschap maakt de reiniging en de beveiliging van de werkomgeving mogelijk. Delta NEU biedt oplossingen op maat voor alle soorten industriële sectoren.


De transportsector en de houtverwerkende industrie staan op de voorgrond. Maar er zijn ook alle industrieën die te maken hebben met metaal, voedsel, chemie, afval, plastic, rubber.

Dankzij haar ervaring op al deze gebieden ontwerpt Delta NEU de meest geschikte configuratie om een schone en gezonde omgeving voor de operator te garanderen, evenals het behoud van de werkinstrumenten.

  • Captage de poussières
    Behoud van de prestaties van uw installaties
  • Aspiration des poussières
    Regelgevingsbezoeken en -controles
  • Bras d'aspiration sur plan de travail
    Compleet assortiment van belangrijke componenten

Onze diensten

Voor uw afzuiginstallaties biedt Delta NEU u verschillende diensten: van het ontwerp van uw installaties tot het onderhoud ervan. Wij begeleiden u bij elke fase van uw project, om u in staat te stellen oplossingen uit te werken die speciaal aan uw sector en uw behoeften zijn aangepast.
Ontdek onze diensten

Documenten en Produkten

Hieronder kunt u gratis verschillende documenten downloaden om meer te weten te komen over onze centrale stofzuigsystemen.
Als u een vraag hebt of aanvullende informatie wenst, kunt u contact met ons opnemen.


Brochure

Delta NEU-presentatie

Download hieronder de kennispresentatiebrochure van Delta NEU

Downloaden

 


Datasheet

Hoog vacuüm zuiging Delta NEU

Ontdek onze hoogvacuümoplossingen op draagbaar gereedschap

Download

Benieuwd wat NEU-JKF Delta NEU voor u kan betekenen?

NEU-JKF Delta NEU

Adres

Parc d'Activités de la Houssoye, Rue André Ampère
59930 La Chapelle d'Armentières