RECYCLING INDUSTRIE

Onze oplossingen voor de recycling industrie

De recycling- en afvalbeheersector wordt steeds belangrijker. Zij houdt verband met de toenemende schaarste van grondstoffen en het toenemende belang van de ecologie.
In afvalverwerkingscentra worden de exploitanten geconfronteerd met verschillende soorten risico's, voornamelijk door het stof dat vrijkomt bij het overbrengen van afval, de hantering van gevaarlijke producten en het restafval op de vloeren van sorteerlijnen.
Om de goede werking van de processen te garanderen en de werknemers te beschermen, maken sorteercentra en andere recyclingactiviteiten gebruik van luchttechnologieën. Deze technologieën beschermen de werknemers en zorgen voor een goede werking van de processen en sorteerlijnen.

Lucht om te sorteren en te beschermen

Het beschermen van de werknemers, het beschermen van het sorteerproces, het schoonhouden van de werkplekken en het bieden van comfort aan de werknemers zijn slechts enkele van de facetten van de oplossingen van Delta NEU voor sorteer- en afvalbeheercentra.

Bij de verplaatsing van materialen komt stof vrij, dat de oorzaak is van vele aandoeningen van de luchtwegen. Een efficiënt stofafzuigsysteem vangt de verontreiniging zo dicht mogelijk bij de plaats van emissie op. Een algemeen ventilatiesysteem dat in staat is de vervuiling te verspreiden en af te voeren, beschermt de werknemers op hun werkplek op doeltreffende wijze. De temperatuur of luchtvochtigheid in de sorteercabines veroorzaken oncomfortabele werkomstandigheden. De meest economische, ecologische en efficiënte oplossing is luchtkoeling. Dit principe, gebaseerd op de adiabatische methode, verlaagt de temperatuur tot 10°C terwijl de lucht wordt bevochtigd. De gekoelde lucht wordt van buiten naar binnen verspreid, waardoor een constante verversing van de lucht plaatsvindt.

Van het lossen van het afval, via de zeven, trommels, shredders of granulators, tot het balen van de materialen. Dit hele proces doet veel stof opwaaien. Dit heeft twee gevolgen: achteruitgang van de installaties en slechte arbeidsomstandigheden. Om deze risico's te voorkomen, is een stofafzuigsysteem van essentieel belang: het optimaliseert het sorteerproces en verbetert de luchtkwaliteit.
De rommel op de vloer is gevaarlijk voor de beweging van de werknemers. Het verstoppen van machines door stof of afval vertraagt het proces en vereist meer onderhoudswerkzaamheden. Voor het reinigen van de sorteerruimten zal een gecentraliseerd stofzuigsysteem het stof op de vloeren en de machines kunnen opzuigen, dankzij een brede waaier van toebehoren.

Onze oplossingen

Delta NEU-systemen zijn zeer heterogene oplossingen, die voorzien in vele behoeften in sorteer- en afvalbeheercentra. Het ontwerp en de installatie van systemen op maat die voldoen aan de specificaties van uw processen garanderen een hoog prestatieniveau. U profiteert van een complete ondersteuning vanaf de definitie van uw behoeften tot de ingebruikname:
- Stofafzuiging: op de transportband, in de sorteercabines en op de hele sorteerlijn
- Gecentraliseerde stofzuigsystemen: om een schone werkomgeving te garanderen, uitglijden te voorkomen, transportbanden en machines te reinigen
- Gekoelde ventilatie: voor het comfort van de werknemers
- Pneumatisch transport van afval: voor het sorteren en overbrengen van flessen naar balenpersen of containers, het transport van papier, karton, aluminium kratten, tapijten, enz... in het algemeen, alles wat door een buis kan.

Onze diensten

Delta NEU support is ook de garantie om uw systemen op lange termijn operationeel te houden. Dankzij zijn lokale netwerk biedt de Delta NEU-klantendienst u alle originele reserveonderdelen voor uw installatie, alsook onderhoudscontracten, opwaardering van uw installaties en vele andere diensten.

Documenten en Produkten

Hieronder kunt u verschillende documenten downloaden om meer te weten te komen over onze oplossingen voor stofverwijdering.
Als u een vraag hebt of meer informatie wenst, kunt u contact met ons opnemen.


Brochure

Delta NEU-presentatie

Download hieronder de kennispresentatiebrochure van Delta NEU

Downloaden

 


Folder

Breed scala aan uitrusting voor de overbrenging van afval

Ontdek de verschillende Delta NEU uitrustingen
om afval over te brengen

Downloaden

 

Benieuwd wat NEU-JKF Delta NEU voor u kan betekenen?

NEU-JKF Delta NEU

Adres

Parc d'Activités de la Houssoye, Rue André Ampère
59930 La Chapelle d'Armentières